De maximumprijs voor diesel flirt met de kaap van 2 euro en ook de benzineprijzen staan op hun hoogste punt in maanden. De stroomtarieven liggen dan weer een stuk lager dan een jaar geleden. Mijnenergie.be ging daarom na met welke energie- of brandstofvorm je vandaag de laagste prijs betaalt.

Mochten we in België niet meer met aardolie of -gas verwarmen, dan zouden we, volgens Kristof Eggermont van Econopolis Strategy, liefst 20 procent minder CO2 uitstoten. "Er zijn alleszins genoeg klimaatvriendelijke alternatieven, zoals warmtepompen. Alleen duurt het vandaag nog veel te lang om zo'n installatie terug te verdienen. De oplossing is...
In België bezitten ongeveer duizend consumenten een dynamisch energiecontract, terwijl dat aantal in Nederland al meer dan 450.000 bedraagt. Nochtans zijn experts het er roerend over eens: een tarief dat de energieprijzen per uur volgt, vormt een belangrijk onderdeel van onze energietoekomst.
Tachtig procent van de Belgen vindt duurzaamheid een belangrijk criterium bij de keuze voor een woning. Dat blijkt uit onderzoek van BNP Paribas Fortis. Als verkoper hoop je dan ook dat zonnepanelen, een warmtepomp of thuisbatterij de verkoopwaarde opkrikken. Maar hoe reken je die investeringen door? En loont het om zonnepanelen te plaatsen op een...
Tijdens de zomer ligt het energieverbruik het laagst en genieten we volop van hernieuwbare energie. Is dit dan hét ideale moment om te profiteren van goedkopere prijzen? Mijnenergie.be analyseerde de schommelingen tussen de seizoenen van de voorbije jaren en ging na of je nu een zaakje kunt doen door een nieuw contract af te sluiten.
Overweeg je de installatie van een thuisbatterij om de overtollige productie van je zonnepanelen in op te slaan? Specialist Dirk Coenen vertelt meer over de prijs van een thuisbatterij, hoe lang ze meegaat en wat de terugverdientijd is.
Het dynamische energietarief moet, volgens energie-experts en overheidsinstanties, een cruciale rol vertolken binnen de energietransitie. De vijf grootste leveranciers van stroom en gas zijn zelfs verplicht om zo'n tarief aan te bieden. Wanneer we de websites van die spelers uitpluizen, vinden we daar in de realiteit echter weinig van terug.
Injectietarieven 2023: hoeveel ontvangen prosumenten voor te veel geproduceerde elektriciteit?
Vlamingen die over zonnepanelen en een digitale meter beschikken, genieten na een arrest van het Grondwettelijk Hof niet langer van het systeem van de terugdraaiende teller. Ze ontvangen mogelijk wel een vergoeding voor de overtollige stroomproductie die ze op het net injecteren. De toegekende bedragen lopen sterk uiteen.
Engie lanceerde vorig jaar als eerste energieleverancier op de Belgische markt een dynamisch energiecontract. Bij die formule hangt hoeveel je betaalt af van de prijzen op de Belgische energiebeurzen. De prijs varieert van uur tot uur, waarbij het zaak is om je verbruik actief af te stemmen op periodes met lage prijzen. Hoewel de formule vooralsnog...
Netbeheerder Fluvius heeft al enkele duizenden aangetekende brieven verstuurd naar gezinnen die hardnekkig weigeren om een digitale meter te laten plaatsen. In het allerslechtste geval volgt een dagvaarding voor de rechtbank. Wie riskeert dat? En moet je je zorgen maken als er nog geen installateur langs is geweest?